Lun09262022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Social Eliberarea celor trei dintre suspecţii atacului de la metroul din Londra!

Eliberarea celor trei dintre suspecţii atacului de la metroul din Londra!

metrou-londraUn singur individ, inculpat pentru tentativă de crimă, a mai rămas marţi în arest pentru atentatul de la metroul din Londra, comis la 15 septembrie, trei suspecţi fiind eliberaţi fără să fie puşi sub urmărire penală, a anunţat poliţia britanică.

Cei trei bărbaţi, în vârstă de 20, 25 şi 30 de ani, au fost reţinuţi săptămâna trecută în Ţară Galilor în cadrul legislaţiei antiteroriste. Dintre cei şapte indivizi arestaţi ca urmare a atentatului, soldat cu 30 de răniţi uşor, şase au fost eliberaţi.


Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost pus sub acuzaţie vineri pentru tentativă de crimă şi utilizare de explozivi. Ahmed Hassan fusese arestat la o zi după atac, la Dover (sud-estul Angliei), un punct de tranzit spre celălalt mal al Canalului Mânecii.

Plasată într-o pungă din plastic, bombă, care nu s-a detonat corespunzător, includea un cronometru şi conţinea lame de cuţit şi şuruburi destinate să fie proiectate de explozie, dimineaţă la o ora de vârf, într-un vagon de metrou în staţia Parsons Green.

Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, însă autorităţile britanice se arată circumspecte.

Atentatul din metroul din Londra este al cincilea care a avut loc în Marea Britanie în ultimele şase luni. Treizeci şi cinci de persoane au fost ucise în atacuri precedente.

Sursa: libertatea.ro