Lun12052022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Evenimente Cannes & Monte Carlo: Spectacole Nautice!

Cannes & Monte Carlo: Spectacole Nautice!

monaco-yacht-showDouă dintre cele mai importante expoziții de ambarcațiuni din lume au avut loc în luna septembrie, în Franța și Monaco.

Iahturi și bărci cu motor sau vele au uimit publicul prin carac­te­ristici, dar, mai ales, prin preț.

Desfăşurat între 11 şi 16 septembrie, spectaculosul Cannes Yachting Festival a fost urmat, după doar câteva zile, de o nouă reprezentaţie a luxului nautic: Monaco Yacht Show. Aflat la cea de-a 40-a ediţie, evenimentul de la Cannes a adunat de-a lungul Promenade de la Croisette 528 de expozanţi care au prezentat nu mai puţin de 600 de ambarcaţiuni cu lungimi cuprinse între 2,1  metri şi 65 de metri.

Conform organizatorilor, Cannes Yachting Festival 2017 a generat afaceri de 58 de milioane de euro pentru producătorii de ambarcaţiuni, alte 21 de milioane de euro fiind câştigaţi de furnizorii de servicii. Chiar mai important, municipalitatea din Cannes şi statul francez au încasat circa 37 de milioane de euro în doar şase zile din turismul asociat evenimentului.

Eleganţă premiată

Pe lângă afacerile furnizorilor de iahturi şi bărci - care par să fi revenit, conform organizatorilor, la nivelul anilor anteriori crizei din 2008 - un succes remarcat de specialişti a fost şi fermecătorul Concours d’Elegance împărţit în trei categorii.
Astfel, câştigătorul premiului de eleganţă pentru ambarcaţiunile produse înainte de 1980 a fost, surprinzător, un maghiar, deţinător al bărcii cu motor Karsai, produsă în 1954. La categoria post-1980, învingătoare a fost declarată ambarcaţiunea Frauscher 858 Fantom Air, iar premiul pentru cel mai elegant echipaj feminin a fost acordat bărcii cu numele Ksar, o Riva din 1968.

Sursa: capital.ro