Lun12052022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Social România: Dezvăluirile unui luptător Isis!

România: Dezvăluirile unui luptător Isis!

Jihad-isisRomânia este una dintre destinațiile jihadiștilor belgieni care plecau în Siria, a dezvăluit Tarik Jadaoun, un jihadist din Belgia despre care se spune că ar fi succesor al lui Abdelhamid Abaaoud, cel care a organizat atentatul din Paris.

Tarik Jadaoun, care se află în arestul poliției irakiene, a explicat în timpul unui interogatoriu cum a reușit să ajungă din Belgia în Siria și cum a fost radicalizat.

Considerat drept succesorul lui Abdelhamid Abaaoud, un alt jihadist belgian care a fost un personaj cheie în cadrul celulei teroriste care a comis atacurile teroriste din 13 noiembrie 2015 de la Paris, Tarik Jadaoun, al cărui nume de luptător este Abu Hamza al-Beljiki, a declarat că a fost radicalizat în timp ce era în închisoare în Liege de către un traficant de droguri din Tunisia.

După ce și-a executat sentința și a fost eliberat, s-a cufundat în literatura jihadistă și apoi a considerat că este pregătit să plece în Siria și Irak pentru a lupta alături de ISIS. În ceea ce privește drumul, pe care l-a făcut alături de alți doi jihadițti Lotfi Aoumeur și Redwan Hajaoui, acesta a trecut prin România și apoi Turcia pentru ca destinația finală să fie Siria.

Ajuns în orașul Tabqa, Tarik Jadaoun și alți trei nou-veniți s-au antrenat în jihadism, au fost instruiți în luptă și i-au jurat credință lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul grupării jihadiste ISIS, despre care marile puteri ale lumii nu știu dacă trăiește sau nu.

Cât a stat în Siria a primit un salariu lunar 100 de dolari și a fost plasat la un post de gardă a frontiera turco-siriană. În 2015 a ajuns în oraşul Mosul, fostul fief irakian al reţelei teroriste Stat Islamic, iar în iulie 2017, a fost arestat de autorităţile irakiene.

Sursa: libertatea.ro