Dum11272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Business Business News Turism Cele 8 țări care vor fi scoase de pe lista neagră a paradisurilor fiscale

Cele 8 țări care vor fi scoase de pe lista neagră a paradisurilor fiscale

paradis-fiscalToată lumea este de acord ca la următoarea reuniune a miniştrilor de Finanţe din UE un număr de opt state, printre care şi Panama, să fie scoase de pe lista neagră a paradisurilor fiscale, a declarat marţi pentru AFP o sursă europeană.

 

La data de 5 decembrie 2017, cele 28 de state membre UE au anunţat că au pus la punct o primă listă "neagră" a paradisurilor fiscale care cuprinde numele a 17 jurisdicţii din afara Uniunii.

"Exceptând ceva neprevăzut, miniştrii de Finanţe din UE ar urma să scoată de pe această listă Panama, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Tunisia, Mongolia, Macao, Grenada şi Barbados", la reuniune lor prevăzută a avea loc în data de 23 ianuarie la Bruxelles, a declarat un oficial european. "Miniştrii ar urma să adopte această decizie fără discuţii", a precizat oficialul, explicând că cele opt state menţionate au furnizat angajamentele care să justifice această decizie. "Angajamentele au fost evaluate de experţi şi toată lumea este de acord pentru scoaterea lor de pe lista neagră", a adăugat oficialul.

Cu toate acestea, după scoaterea de pe lista neagră cele opt state vor rămâne supuse unei supravegheri stricte. "De fapt ele vor fi trecute pe lista gri", care cuprinde jurisdicţiile care s-au angajat să îşi îmbunătăţească practicile în materie de fiscalitate, şi care fac obiectul unei supravegheri stricte, a adăugat sursa citată de AFP. sursa Capital.ro