Lun12052022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Business Business News Auto Intervențiile pe drumurile județene sunt tot mai reduse dar continuă, pentru combaterea poleiului

Intervențiile pe drumurile județene sunt tot mai reduse dar continuă, pentru combaterea poleiului

00166509 largeConsiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de vineri, 26 ianuarie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe majoritatea sectoarelor de drum, în condiţii specifice de iarnă.


În ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat precipitaţii sub formă de ninsoare pe raza judeţului Cluj dar, din cauza temperaturilor situate sub zero grade Celsius - 7 grade în medie, unele drumuri judeţene au fost afectate şi de fenomenul de polei.
În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de joi, 25 ianuarie, s-a intervenit pe 19 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza Loturilor 1 şi 3 - zona Huedin – Gilău şi, respectiv, zona Gherla – Dej. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 9 utilaje, fiind folosită pentru combaterea poleiului şi a gheţuşului o cantitate de 30 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. Tot pe raza Loturilor 1 şi 3, la această oră se acţionează pe două drumuri judeţene, cu două utilaje.
Pe raza Lotului 2 - zona Turda, atât în cursul zilei de joi, 25 ianuarie, cât şi în cursul acestei dimineţi, nu a fost necesară intervenţia pe niciun drum sau sector de drum judeţean.
În continuare, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate. sursa infopublic