Mie12072022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Business Business News IT & C Autismul virtual, boala care îi afectează pe copiii care stau în faţa tabletei. Pericolul la care îţi expui micuţul

Autismul virtual, boala care îi afectează pe copiii care stau în faţa tabletei. Pericolul la care îţi expui micuţul

copilUna dintre cele mai mari probleme ale societăţii actuale este afecţiunea numită autismul virtual.  Autismul virtual este boala care îi afectează pe copiii care stau în faţa tabletei.


Acesta a devenit un subiect extrem de important al zilelor noastre, mai ales că foarte mulţi copii sunt crescuţi în acest fel. Părinţii tind să le dea telefonul sau tableta pentru ca micuţii să stea cuminţi, iar ei să-şi poată desfăşura celelalte activităţi.

Statisticile sunt îngrijorătoare pentru că 8 din 10 copii stau cel puţin două ore pe zi în faţa tabletei, telefonului mobil sau a calculatorului. Un medic a fost invitat în emisiunea "Star Matinal", acolo unde a vorbit despre acest subiect şi a încercat să tragă un semnal de alarmă cu privire la pericolul la care sunt expuşi copiii.

"Este o boală, o denumire nou apărută pentru că mulţi copii prezintă anumite simptome şi părinţii merg la medic. Copiii sunt închişi, nu comunică, nu se joacă. Diagnosticul care este acum se numeşte autismul virtual. Este o diferenţă faţă de cel clasic. Se poate vindeca de tot, necesită timp până la un an, susţinere. Autismul virtual apare pentru că părinţii uită să-i mai ia pe copii din faţa calculatoarelor, telefoanelor. Din păcate sunt copii care stau foarte multe ore pentru că părinţii spun că le era mult mai comod să-i ştie acolo. Recomandat este ca până la 2 ani să nu aibă acces pentru că este foarte greu dacă nu acţionezi la timp, copilul poate rămâne cu sechele. Copilul trebuie să se joace, să înveţe să iubească. El nu face diferenţa între virtual şi real", a spus medicul la Antena Stars. sursa SPY NEWS.ro

Stiri mai vechi: