Iridex Group Import Export ofera expertiza tehnica pentru sisteme ecologice de desulfurare
- Detalii
- Categorie: Companii
- Publicat: Miercuri, 28 Februarie 2018 13:44
- Scris de Business Forum
- Accesări: 1218
Reprezentantii Consiliului Judetean Timis, interesati de statia de desulfurare gaz de depozit Iridex de la Chiajna
Bucuresti, 28 februarie 2018 – Iridex Group Import Export, lider in tehnologii de mediu, de gestiune a deseurilor, constructii civile si industriale, imbunatatiri funciare, proiectarea si operarea de depozite ecologice municipale, anunta rezultatul vizitei din dupa-amiaza zilei de 27 februarie la depozitul ecologic de la Chiajna a reprezentantilor Consiliului Judetean Timis. Scopul principal al vizitei a fost de a evalua performantele instalatiei de biodesulfurare, singura instalatie tehnologica de epurare a gazului de depozit in procesul de ardere a gazului functionala in acest moment in Romania.
Pusa in functiune in 2014, statia de biodesulfurare IRIDEX de la Chiajna, cu o capacitate de 3000 de metri cubi pe ora si o eficienta de peste 98 la suta in reducerea hidrogenului sulfurat in gazul de depozit, este cea mai performanta tehnologie la nivel european pentru reducerea emisiilor de poluanti in atmosfera. Reprezentantii Consiliului Judetean Timis evalueaza posibilitatea implementarii acestei tehnologii pentru optimizarea functionarii depozitului ecologic din comuna Ghizela, din judetul Timis.
“Pentru a rezolva problema mirosurilor din jurul deponeului Ghizela, nu cautam neaparat cea mai ieftina solutie, ci pe cea mai buna. Avem datoria, ca autoritati locale, sa asiguram tot confortul cetatenilor care locuiesc in zona. Ne dorim cel mai bun produs, cu cel mai mare randament si cu costuri operationale cat mai mici. Avem incredere in experienta profesionistilor de la IRIDEX, care au montat deja o statie de epurare de levigat la deponeul din Timis. Dorim sa dezvoltam aceasta colaborare, pentru a continua sa punem in practica masuri eficiente de protectie a mediului. Sunt, deopotriva, si aproape de cei care depoziteaza efectiv deseurile si caut o solutie optima, chiar daca nu cea mai ieftina, care sa implice costuri mai mici pentru operatori”, spune Traian Stancu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis si, totodata, Presedinte al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Timis. Prezent la intalnirea de la Bucuresti, dl. Traian Stancu a solicitat informatii cu privire la solutiile moderne de ecologizare, in spiritul bunelor practici europene, in special pentru desulfurarea gazelor reziduale, interventie care permite reducerea intr-o cat mai mare masura a mirosului si, in general, a impactului asupra mediului pe care il poate avea un complex ecologic de acest tip.
Consultanta pentru bunele practice in economia circulara
In ultimii trei ani, IRIDEX a oferit consultanta privind bunele practici in economia circulara si protectia mediului mai multor entitati din Romania sau internationale. De asemenea, tehnologia si modul de operare a IRIDEX a fost evaluat si certificat de mai multe organizatii europene, printre care Comisia pentru Mediu din cadrul Parlamentul European si de o Comisie a Parlamentului Italian – structura interesata de respectarea regulilor corecte de gestionare a deseurilor in Romania.
In respect pentru normele de protectie a mediului si consecventi principiilor Economiei Circulare, Grupul IRIDEX a considerat oportuna investitia intr-o statie de biodesulfurare, tehnologie care, in acest moment, nu este impusa prin lege operatorilor de depozite ecologice, dar care asigura o mai buna protectie a mediului. Potrivit legislatiei in vigoare, este suficienta arderea gazului de depozit la facla, ceea ce reprezinta, de fapt, o pierdere financiara pentru un operator, in masura in care acest gaz ar putea fi convertit in energie. Pe langa eficienta certificata in ceea ce priveste imbunatatirea calitatii aerului, un biodesulfurator inlesneste si valorificarea energetica a gazului de depozit prin motoare de cogenerare, reducand costurile totale si eficientizand fiecare operatiune din cadrul acestui proces. Acest model poate fi replicat si in cazul depozitului ecologic de la Ghizela, solutie care a fost prezentata in cadrul intalnirii de la Bucuresti.
“Investitia in tehnologii noi este principalul mod de a eficientiza activitatea unei companii in eforturile de a reintroduce energia din deseuri in Economia Circulara, un proces costisitor si anevoios. De asemenea, este si un imperativ din perspectiva politicilor de protectie a mediului. Ca reprezentant al Consiliului Judetean Timis, dl. Traian Stancu a fost incantat, credem, de faptul ca in Romania exista o astfel de statie in functiune, verificata din punct de vedere al parametrilor si al eficientei. Din cate stim, suntem singurii care folosesc o asemenea statie din cele peste 50 de depozite functionale in acest moment pe teritoriul Romaniei. Ne bucura faptul ca autoritatile locale, chiar si din alte judete, doresc sa se informeze cu privire la bunele practici privind economia circulara si protectia mediului. Gazul se produce oricum, in orice depozit, si trebuie eliminat in conditii de siguranta in primul rand pentru factorii de mediu, implicit pentru pastrarea sanatatii populatiei, si, daca se poate, si in conditii de eficienta economica, ceea ce noi facem deja”, spune Sorin Matei, Director Tehnic in cadrul IRIDEX.
Ca urmare a intalnirii de la Bucuresti, o echipa formata din experti din cadrul Grupului IRIDEX, alaturi de cei de la partenerii Process Engineering (Klarwin), urmeaza sa viziteze saptamana aceasta complexul ecologic de la Ghizela pentru evaluari, in urma carora va fi propusa o solutie de epurare a aerului viciat rezultat din tratarea levigatului, avand ca principal obiectiv reducerea mirosului.
Activitatea Iridex de operare a depozitului ecologic de la Chiajna
Proiectata pentru o capacitate de 4,5 milioane de metri cubi pentru o perioada de 20 de ani, IRIDEX a inceput operarea gropii ecologice de la Chiajna in anul 1999. Ritmul de umplere s-a diminuat in ultimii ani, pe masura ce IRIDEX s-a retehnologizat, introducand in cadrul complexului, printre altele, statia de sortare sau instalatii care permit reducerea masica si volumetrica a deseului depus. Depozitul ecologic de la Chiajna este format din sapte celule, cumuland o suprafata de circa 24 de hectare. Primele cinci celule sunt definitiv inchise inca din decembrie anul trecut. Cele doua celule aflate inca in operare au fost dimensionate pentru o capacitate cumulata de 1.600.000 de metri cubi si sunt ocupate in proportie de 50 %.
IRIDEX are o capacitate de tratare a levigatului de peste 20 de metri cubi pe ora (mai mult de 120 000 mc pe an) si o capacitate de ardere a gazului de depozit de peste 9 000 000 mc pe an.
Despre IRIDEX Group
Infiinţat in urma cu peste 25 de ani, IRIDEX Group are peste 700 de angajaţi şi o cifra de afaceri de circa 75 de milioane de euro. Cu acţionariat exclusiv romanesc, grupul executa lucrari de gestiunea integrata a deseurilor, proiectare si exploatare de depozite ecologice municipale pentru deseuri nepericuloase, constructii civile si industriale, lucrari de infrastructura la cel mai inalt standard de calitate. Iridex implementeaza proiecte de pionierat in diverse domenii: promovarea folosirii surselor de energie regenerabila, instalaţii de producere de energie electrica din biogaz ş.a.
In respect pentru comunitate, IRIDEX isi reafirma angajamentul pe termen lung in politicile de responsabilitate pentru mediu si in respectarea principiilor Economiei Circulare, folosind instalatii nepoluante fabricate in Uniunea Europeana, a caror activitate este monitorizata permanent si certificata. Mai multe detalii la: www.iridexgroup.ro
Articole similare:
Stiri noi:
Stiri mai vechi:
- FOOD MANIA - Promoția Valentine’s Day, 100 de Mese Gratuite + 100 de Mese Gratuite - 06/02/2018 18:06
- Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Xella Ro preia Macon și alte companii - 26/01/2018 08:56
- George Soros, la Davos: Facebook și Google au zilele numărate - 26/01/2018 08:30
- Incep nominalizarile in cadrul proiectului Made in Romania. Grupul Financiar BT, partener al proiectului - 25/01/2018 13:47
- Activitatea din industrie s-a contractat puternic la sfârşit de an - 23/01/2018 10:40
- Consumul de energie tradiţională şi cel de energie regenerabilă vor ajunge la egalitate în Europa - 22/01/2018 13:02
- PREMIERĂ la Poșta Română: Coletele internaționale ajung mai rapid deoarece vor fi procesate digital - 19/01/2018 13:20
- Profi a trecut pragul de 700 de magazine - 19/01/2018 08:18
- Romanian Military Vehicle Systems oferă 600 de locuri de muncă la Moreni - 19/01/2018 06:55
- Farmec a alocat un buget de peste 650.000 de euro în modernizarea şi retehnologizarea producţiei in 2017 - 15/01/2018 10:14
- ENDAVA DEVINE UN JUCĂTOR IT GLOBAL PRIN FUZIUNEA CU VELOCITY PARTNERS - 13/01/2018 13:04
- Imagine publicitara considerata rasista retrasa de Compania H&M - 10/01/2018 15:41
- Posibilitatea de a participa gratuit la o sesiune despre managementul operatiunilor, la EMBA University of Hull Cluj-Napoca, in 18-21 ianuarie - 09/01/2018 20:56
- “Ziua porţilor deschise”, AJOFM Mureş - 13/12/2017 09:24
- Cum vrea TAROM să scape de pierderi? - 13/12/2017 07:18