Mie12072022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Business Business News Imobiliare "Criza locuirii la Cluj. Dezbatere și soluții"

"Criza locuirii la Cluj. Dezbatere și soluții"

criza-locuinte-clujDemos Cluj vă invită la o dezbatere despre criza locuirii la Cluj, joi, 13 decembrie, de la ora 18:00, alături de Alex Boguș, Asociația Chiriașilor Cluj; Aurel Șfaiț, pensionar, evacuat din Casa Agronomului; Eugen Pănescu, urbanist; Eniko Vincze, Căși sociale ACUM.
Clujul acordă anual 10 locuințe sociale. Insuficient pentru câte cereri sunt. Așadar, sunt casele sociale doar pentru săraci sau și pentru clasa de mijloc?

Orașul trăiește într-o bulă imobiliară, cu prețuri la apartamente foarte ridicate, care acum încep să nu se mai vândă, gândite parcă doar pentru cei care au venituri din zona IT. Cum putem face prețurile locuințelor mai accesibile?

Chiriile sunt scumpe la Cluj. O bună parte dintre cumpărători o fac doar pentru a închiria. Mulți dintre ei nu sunt clujeni, ci investitori și oameni cu profesii liberale din alte orașe care își suplimentează veniturile prin rente.
Alături de invitații noștri vom încerca să oferim răspunsuri la următoarele întrebări:  Cum putem taxa mai bine a doua și a treia proprietate pentru a aduce venituri la buget ca să oferim servicii publice de calitate? Și cum putem reglementa prețul chiriilor?
Detalii despre eveniment aici: https://www.facebook.com/events/2823414784350871/

Stiri mai vechi: