Mie12072022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Diverse Tradiţia luminilor de Advent continuă şi anul acesta la Sfântu Gheorghe

Tradiţia luminilor de Advent continuă şi anul acesta la Sfântu Gheorghe

Afis Advent 2019Tradiția pregătirilor pentru sărbătorile de Crăciun începe în fiecare an la Sfântu Gheorghe prin aprinderea primei lumânări din coroana de Advent. Astfel, pentru a zecea oară în acest an, realizăm o coroană uriașă de Advent în Piaţa Centrală a orașului nostru, iar prima lumânare va fi aprinsă într-un spectacol festiv duminică, 1 decembrie, de la ora 19:30.


Înainte de momentul festiv, toată lumea este binevenită şi întâmpinată cu ceai fierbinte, iar copiii cu turtă dulce. Îi sfătuim pe locuitorii orașului să aducă cu ei lumânări pe care le vor duce la casele lor cu o flacără sfântă. În caz de nevoie, organizatorii vor distribui lumânări la faţa locului.
La ceremonie vor participa Corul de copii DoReMi condus de Sebestyén Lázár Enikő, Corul pentru copii Andantino condus de Mihály Imola, Corul de Cameră Laudate condus de Lőfi Gellért, dar şi elevele Elek Ágota, Oláh Badi Cintia și Sebestény Lázár Regina de la Liceul de Arte „Plugor Sándor”.

După binecuvântarea preotului Márkus András, primarul Antal Árpád va vorbi despre însemnătatea acestui moment festiv, după care va aprinde prima lumânare din coroana de Advent.
În acest an, municipalitatea va reînființa o coroană de Advent şi în cartierul Gării, în sensul giratoriu, în speranța că locuitorii vor simți momentele speciale de apropiere a sărbătorilor.

Întrucât cel mai apreciat design al coroanei de Advent din ultimii ani de către locuitorii orașului a fost cea construită în jurul temei Orașului Alb, anul acesta am decorat ambele coroane în acest spirit. În mod tradițional, ambele coroane sunt realizate și montate de colegii de la Grădinăria oraşului, iar decorațiunile sunt realizate de designeri locali.
Organizatori: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Casa de Cultură „Kónya Ádám”.

Stiri mai vechi: