Lun08202018

Last updateMa, 14 Aug 2018 5pm

Back Sunteți aici:Home Lifestyle Lifestyle News Sanatate

Sanatate

Cât de nociv este fumatul pasiv. Bolile pe care le poţi face dacă nu fumezi, dar stai în apropierea celor care au acest viciu

fumat nociv

Medicii susţin că efectele nocive ale fumatului pasiv nu sunt mituri. Persoanele care, deşi nu au acest viciu, îşi petrec timpul alături de cele dependente de ţigări se pot îmbolnăvi de

Citește mai departe...

Beneficiile neştiute ale lubeniţei, deliciosul fruct de sezon: hidratarea şi detoxifierea organismului

pepene bun

Beneficiile pepenelui roşu (al lubeniţei, lebeniţei, harbuzului… denumirea depinde de zonă), în sănătatea corpului uman, sunt incontestabile, după cum spune medicul arădean Otilia

Citește mai departe...

Fructele şi legumele care ne dau energie dacă le consumăm în timpul zilelor toride de vară - sfaturile specialiştilor

fructe si legume

Vara este antimpul când, din cauza temperaturilor ridicate, ne simţim epuizaţi, moleşiţi, lipsiţi de vlagă. Pentru a nu avea asemenea probleme sau pentru a le combate în momentele când

Citește mai departe...

Coada calului, planta care face minuni. Combate cu succes afecţiunile rinichilor şi ţine departe mătreaţa

coada de cal

Coada calului este o plantă arhicunoscută, având multiple indicaţii în tratarea a diverse probleme de sănătate. Are efecte antimicrobiene, antiseptice, anti-inflamatorii, conservă acuitatea

Citește mai departe...

Cel mai puternic antioxidant, interzis copiilor. Cum luptă zmeura cu cancerul şi reduce riscul unui avort spontan

antioxidant zmeura

Considerată a fi de trei ori mai puternică la capitolul antioxidanţi decât căpşuna, parfumata zmeură este fructul care ţine departe cancerul, ne întinereşte, menţine inima sănătoasă şi

Citește mai departe...

Proprietăţi medicale neştiute ale ciupercilor, explicate de nutriţionişti - sunt ideale pentru inimă, sistem nervos şi plămâni

ciuperci bune

Ciupercile fac parte dintre alimentele care trebuie conumate în timpul dietelor, dar nu numai. Nutriţioniştii spun că sunt sărace în calorii şi bogate în proteine, motiv pentru care

Citește mai departe...

10 motive să consumăm ceapă. Cum ne fereşte cea mai comună legumă de cancer şi de ce este cel mai puternic detoxifiant

ceapa buna

Cea mai comună legumă, folosită atât de des de gospodine la prepararea mâncărurilor gustoase, ceapa este pe bună dreptate un aliment-medicament. Datorită valorilor nutritive tratează

Citește mai departe...

Beneficiile şi riscurile smochinelor, fructul regilor, care previne cancerul - recomandările medicilor

beneficii smochine

Preferatele Cleopatrei, fructele mici, delicioase şi foarte dulci au ocupau un loc important în multe culturi din întreaga lume. Romanii, mari consumatori de smochine, considerau că acestea

Citește mai departe...

Otrăvurile din alimentaţia copilului. Nutriţioniştii atacă obiceiurile proaste ale părinţilor: „La copii nu se dă zahăr!“

alimentatie copii

Nutriţioniştii au întocmit o listă lungă conţinând alimente dulci sau sărate dăunătoare pentru copii. Cu toate acestea există alternative sănătoase pentru părinţi, care le pot oferi copiilor

Citește mai departe...

Şansă la o nouă viaţă pentru o fetiţă diagnosticată cu o boală gravă, căreia i s-a implantat o proteză-unicat

sansa la viata

Un dispozitiv unicat făcut de cercetătorii bucureşteni şi clujeni după un concept al profesorului Gheorghe Burnei îi va da unei fetiţe de patru ani şi jumătate şansa de a merge normal, la

Citește mai departe...

Metode de a suporta mai uşor căldura

canicula-suporta

Pe timp de caniculă, activitățile zilnice pot fi continuate, dar organismul este pus la grea încercare. Site-ul passionsante.be propune opt metode prin care temperaturile ridicate pot fi

Citește mai departe...

Tehnici de respiraţie prin care poţi adormi în doar 60 de secunde

somn rapid

Persoanele care se confruntă cu tulburări ale somnului au acum la dispoziţie o soluţie simplă şi rapidă prin care se pot odihni suficient. Un medic de la Universitatea Harvard a inventat o

Citește mai departe...

Alimentul care omoară aproape 200.000 de oameni în fiecare an

2247054638-558967dd54-b

Băuturile carbogazoase şi altele din categoria celor dulci provoacă anual circa 184.000 de decese la nivel mondial.

Aceasta este prima cercetare globală detaliată asupra impactului

Citește mai departe...

Înălţimea ta îţi poate spune la ce boli eşti predispus şi de care eşti ferit

inaltime si boli

Unii dintre noi sunt mici de înălţime, alţii nu ştiu ce să mai facă pentru a părea mai scunzi. Ştiai însă că această caracteristică îţi poate spune cum stai cu sănătatea? Iată de ce anume

Citește mai departe...

Ce E-uri conţin iaurturile cu fructe şi cât de periculoase sunt, mai ales pentru copii

Iaurturile cu fructe comercializate în magazine nu sunt tocmai produse naturale, atrage atenţia un studiu recent. Ele conţin între zero şi şase E-uri şi au un aport ridicat de zahăr, ceea ce

Citește mai departe...

Planta care ne scuteşte de cardiolog. Cum se poate transforma păducelul din aliat fidel în duşman feroce al inimii bolnave

inima bolnava

Una dintre plantele tămăduitoare care se culeg în luna iunie, păducelul este recunoscut pentru beneficiile sale asupra sistemului cardiac. Medicii ne sfătuiesc să fim precauţi: o cură cu ceai

Citește mai departe...